L’ICAEN es fa ressò del MICO24, com a eina d’estalvi energètic a La Farga Rod

Sistema de manteniment predictiu amb un gran estalvi energètic a La Farga Rod

La Farga Rod, una empresa que pertany al holding metal·lúrgic La Farga Group, situada a Les Masies de Voltregà, implanta un innovador sistema de manteniment predictiu.

L’objectiu és reduir el nombre de parades no controlades i detectar períodes d’inoperativitat per a evitar pèrdues de productivitat, despeses extres per l’elevat cost del manteniment correctiu i detectar i evitar el malbaratament d’energia amb el consegüent benefici ambiental.

Això té lloc en una planta on la parada del procés continu representa una despesa energètica elevadíssima.
De manera generalitzada en la indústria pesada, el cost de manteniment global és una de les tres partides més importants del seu pressupost:
•  Més del 40% dels costos de manteniment són a causa d’avaries imprevistes, i
•  Més del 80% del temps de manteniment del procés industrial és correctiu, i no pas preventiu.
El MICO24 és una eina tecnològica de predicció desenvolupada per Effitronix (una empresa situada a Tona, amb més de 20 anys de presència al mercat i especialitzada en Mecatrònica). Mitjançant un sistema de sensors especialitzats es mesuren i s’analitzen de manera contínua i sistemàtica els punts clau dels elements a controlar, donant informació per a poder anticipar qualsevol incidència i preveure parades no controlades dels elements productius abans que succeeixin. D’aquesta manera s’assoleixen alts nivells d’eficiència i productivitat amb el consegüent estalvi energètic i benefici ambiental.

Document descarregable en PDF