El MICO24 Nano d’Effitronix guanya el Premi Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya

El passat dia 1 de juny, en el marc del tercer Fòrum Indústria 4.0, que organitza la Comissió Indústria 4.0(*) dels Col·legis d’Enginyers de Catalunya, es va atorgar el Premi Indústria 4.0 al nou equip MICO24 Nano d’Effitronix.

El jurat va valorar especialment la facilitat d’ús del nou equip, fet que permet eliminar les barreres més habituals que es produeixen en els processos de digitalització de les plantes de producció. També va destacar la capacitat d’innovació d’Effitronix a l’hora de reinventar-se i adaptar un producte propi a les necessitats del teixit industrial del país. Tot això fa que el potencial impacte industrial sigui molt important, no només per a Effitronix, sinó també per ajudar a fer el primer pas a les plantes industrials catalanes per entrar a la Indústria 4.0 i augmentar la seva competitivitat.

El MICO24 Nano d’Effitronix, a través de les diferents senyals capturades, realitza un control del procés (per producció), del producte (per qualitat) i de la màquina (per manteniment predictiu) les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, oferint d’aquesta manera un control total de la maquinària. Un equip de Plug&work que envia les dades al núvol, sense necessitar una programació de cap tipus per part de l’usuari.

 (*) La Comissió Indústria 4.0 està formada per membres del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, dels Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya i de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació