Effitronix vol ser un referent de la Indústria 4.0

El CEO i cofundador de l’empresa demana que universitat i escoles d’FP facin una aposta per les noves tecnologies.

Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d’Osona (CEDO), entrevista Lluís Verdaguer, CEO i cofundador d’Effitronix, a la secció “Empresaris d’Osona“. En aquest espai es vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.

 

– Quina és la seu i ubicació de la companyia, i de quantes naus disposa?

– Estem instal·lats en un local proper a la zona industrial Goules de Tona i disposem d’una nau on hi ha el taller i les oficines.

– Quina activitat desenvolupa Effitronix?

– Actualment estem fent les tasques de reparació de circuits electrònics i muntatge d’armaris elèctrics per la automatització de processos. Estem implantant el sistema MICO24 en diferents empreses: sector metal·lúrgic, alimentari, de serveis, depuradores, potabilitzadores… Som assessors d’ACCIÓ (Agència per la Competitivitat de l’Empresa) en Indústria 4.0 col·laborant amb les empreses a fer el pas cap a la digitalització.

– Quins aparells dissenya/crea Effitronix? Quins projectes acostumen a realitzar més?

– Hem fet diversos dissenys i alguns d’ells els hem patentat, però potser el més rellevant és el circuit d’adquisició de senyal MICO24 Nano amb tecnologia d’Internet de les coses. Altres projectes que estem porten a terme són l’automatització de processos, que permetin una millora competitiva i més eficiència energètica mitjançant ordinadors, autòmats programables i pantalles de comandament.

També estem incorporant sensors i elements per la connectivitat de les màquines i equips, perquè els nostres clients puguin disposar de la informació necessària per millorar i optimitzar el seu funcionament i disminuir els costos de producció d’una manera molt fàcil.

– Quant ha facturat aquest 2019 i quant preveu facturar el 2020?

– La facturació del 2019 va ser de 750 mil euros i l’objectiu per aquest 2020 és treballar per un increment en la facturació. Estimen un creixement superior del 30% per la comercialització i vendes per internet del nou circuit.

– Quants treballadors hi ha en plantilla?

– L’equip d’Effitronix és de 9 persones. La majoria són titulats en Enginyeria.

– Quin mercat té?

– El nostre mercat principal és en el territori català, i alguns projectes d’assessorament d’àmbit estatal i ara iniciem vendes per internet amb un distribuïdor que opera a diferents països.

– Quines necessitats té l’empresa?

– Som una empresa de serveis i, com a tal, el cor de la nostra empresa són les persones. Per tant, ens esforcem per tenir un equip humà cohesionat i amb un nivell formatiu molt qualificat tècnicament. Majoritàriament necessitem enginyers.

– Què demaneu a la comarca?

– Demanem que la Universitat i les diverses escoles de Formació Professional facin una aposta per les noves tecnologies per tal que els nous tècnics que s’integrin al món laboral puguin aportar un valor afegit a les empreses i puguin ser més eficients.

– Quins futurs reptes té l’empresa?

– El repte més important és seguir donant serveis especialitzats i amb un alt valor afegit als nostres clients, així com el posicionament de l’empresa com a referent de la Indústria 4.0 en els diversos sectors industrials.